I begyndelsen...

De tidlige danske eventyrspil

Danske eventyrspil, sådan lidt 80'er-agtigt


En gang omkring 1983 kom min far hjem med en såkaldt mikrocomputer. Den hed Lambda 8300, og man kunne læse spil ind i den med en kasettebåndoptager. Det virkede bare ikke.

Jeg fik et par bøger om programmering i hånden, og så måtte jeg jo lære at lave mine egne spil i stedet.

Siden blev der opgraderet i flere omgange, indtil jeg sad med en PC. Det var her at jeg begyndte at udvikle danske teksteventyrspil.

På disse sider kan du se og prøve spillene "Mission til Senturios (1989)" og "Mystik i Burma (1990)".

God fornøjelse!

Peter Ravnholt
Screendump af spillet Mystik i Burma til Ms-dos 1990

... Iøvrigt blev det med kassettebåndoptageren, der ikke virkede, afgørende for at jeg har beskæftiget mig med softwareudvikling lige siden. Jeg arbejder lige nu på at genskabe teksteventyrspillet - på den fede måde.

Teksteventyr anno 2019?


Tanken om at genskabe teksteventyr i en moderne udgave har ligget og rodet i baghovedet på mig gennem en lang karriere som professionel softwareudvikler. Det er nu blevet til spilprojektet Serania - den skjulte arv.

Spillet skaber en ny hybrid af vælg-din-egen-handling forgreninger, rollespil og teksteventyrets mulighed for at bevæge sig frit mellem lokationer og interagere med genstande og karakterer.
Jeg har arbejdet intensivt med at skabe et nemt og engagerende narrativt flow, som passer til mobilplatformen. Teksten præsenteres gradvist, krydret med illustrationer, baggrundsbilleder, lydbilleder og musik, og brugerens navigation gennem valgmulighederne foregår hurtigt og nemt.

Spillet er på nuværende tidspunkt i Alfa-test på iOS og Android.